Általános kérdések

 

Mit tartalmaz az alapár?

  • Az alapár tartalmazza: a hajóbérlést, a hajózáshoz szükséges felszerelést, konyhai felszereléseket, ágyneműt, oktatást a hajóátvétel napján, látnivalók és lehetséges programok listáját, hajózási térképet (digitális és papír alapú), illetve a hajó biztosítást és 24 órás segítségnyújtási szolgáltatást.

Fizetési feltételek:

  • A hajó bérleti díját indulás előtt szükséges befizetni, átutalással vagy SZÉP kártyával. A foglaláskor 40% előleget és indulás előtt 4 héttel pedig a bérleti díj 60%-át.

Az alapár nem tartalmazza:

  • A hajóút során elfogyasztott üzemanyag árát, a kötelező takarítás díját és az idegenforgalmi adót. A fogyasztott üzemanyag a hajó visszaadásakor kerül kiszámlázásra, QUATTRO hajó esetében az üzemóra díj 7 500 Ft/óra, SIXTO és OCTO hajók esetében pedig 8 800 Ft/óra.
  • Az idegenforgalmi adót. IFA: Tokaj: idegenforgalmi adót (500 Ft / fő / éj), IFA: Kisköre: idegenforgalmi adót (500 Ft / fő / éj)
  • Takarítási díj (25 000 forint). A hajó leadása után fizetendő, a kaució összegéből kerül levonásra. Amennyiben a hajót kitakarítva hozod vissza, nem számoljuk fel.

Mit tartalmaz a kaució?

Kaució: a biztosítási önrész (A kaució összege a bérelt hajó méretétől függ, a Quattro hajó esetében 500 000 Ft, az Octo és a Sixto hajók esetében pedig 700 000 Ft.) A kauciót indulás és beszállás előtt szükséges letétben helyezni, melyet bankkártyával vagy készpénzben, forintban és euróban is meg lehet tenni. A helyszínen lehet extrákat kérni, melyek elérhetősége korlátozott, így ajánlott az előzetes foglalás.

 

Mi történik, ha le szeretném mondani, vagy módosítani szeretném a lefoglalt hajóutamat?

Indulás előtt 10 héttel a nyaralóhajózása 150 eurós adminisztrációs díj fejében mondható le. Indulás előtti 4 – 10 hétben a Mahart jogosult a szolgáltatási díj 40%-ának megfelelő összegű kötbérre. Indulás előtti 4 héten belül a kötbér összege a szolgáltatási díj 100%-a. Amennyiben módosítani szeretné lefoglalt nyaralását, hívja értékesítő kollégánkat, aki segítségére lesz.

 

Tényleg nem kell jogosítvány a nyaralóhajó vezetéséhez? 

A nyaralóhajók bérlésére hajóvezetői engedély nélkül is van lehetőség. A hajók biztonságos irányítására egy egy alkalmas oktatás során készítjük fel a kapitányokat. A hajón található navigációs berendezés, a kikötőkben is lehet segítséget kérni a megfelelő kikötéshez, illetve egy állandó diszpécserszolgálat is a hajózók rendelkezésére áll, bármilyen felmerülő kérdés során. A hajót csak azok vezethetik, akik részt vettek az oktatáson.

 

Hogyan zajlik az oktatás?

Az oktatás kb 1-1,5 órát vesz igénybe a hajóátvétel napján. A felkészítés tartalmaz egy oktató videót, illetve a gyakorlatban is megtanítjuk a hajó használatát. Vizsgázni nem kell, azonban az oktatás kötelező azoknak, akik a hajót vezetni fogják, de természetesen bárki részt vehet rajta az utasok közül is. Az oktatáson akkor is kötelező a részvétel, ha van érvényes belvízi hajóvezetői engedélye a hajó vezetőjének.

 

Akkor is részt kell venni az oktatáson, ha korábban már voltam ilyenen?

Az oktatási anyag és a hajózási szabályzat változásai miatt minden nyaralóhajó bérlés esetében újra részt kell venni az oktatáson.

 

Hol lehet kikötni a nyaralóhajókkal? Ki lehet-e kötni bárhol a Tiszán?

Minden olyan kikötőben ki lehet kötni, amely ekkora méretű hajót fogadni tud. A bérlők számára érdemes letölteni infografikánkat, melyen térkép is található a kikötési pontokkal. A Mahart saját kikötőiben a kikötés díjmentes, más kikötőkben a kikötő üzemeltetője kikötési díjat szedhet.

 

Hol lehet megtankolni a hajókat?

A hajókat a Mahart Zrt. munkatársai fogják tankolni. Minden hajót teli üzemanyagtankkal bocsátunk a bérlők rendelkezésére, egy hétre bőségesen elég üzemanyaggal, így a kapitányoknak ezzel már nem lesz dolguk.Mi történik ha lerobban a hajó vagy vészhelyzet van?

A szolgáltatás mellé 0-24 órás felügyeletet biztosítunk. Így vészhelyzetben bármikor hívható lesz a diszpécserszolgálat. Probléma esetén valamelyik báziskikötőből – Tokajból vagy Kisköréről – közúton vagy vízi úton fogjuk megközelíteni a hajókat. A szolgáltatás szoros együttműködésben lesz a vízirendészettel, így a vízirendészet egységeit is tudjuk azonnal riasztani szükséges esetben.

Szükség esetén - pl. nyílt vízen történő meghibásodás esetén- azonnal rögzíteni kell horgonyzással a hajót, és csak ezt követően történhet sor a műszaki segítség hívásra, a balesetek illetve az esetleges káresemények megelőzésének érdekében.

 

Lehet-e alkoholt fogyasztani a hajón?

Lehet alkoholt fogyasztani a hajón, de csak annak, aki nem vezet. Ugyanolyan szabályok vonatkoznak a hajó vezetésére, mint autóvezetés esetén, itt is zéró tolerancia van. A vízirendészet bármikor ellenőrizheti ezt is a hajón.

 

Van-e légkondicionáló a hajókon?

Légkondicionáló Kiskörén állomásozó hajóinkon van beszerelve, fűtés azonban az összes hajónkon megtalálható. Az ablakokon található sötétítőfüggönyök segítségével a legnagyobb nyári forróságban is kellemes hőmérsékletet lehet biztosítani.

 

Vihetek-e kisállatot a hajóra?

Igen, természetesen kis kedvenced is veled tarthat a nyaralóhajózás során, azonban ebben az esetben plusz 20 000 Ft extra költséget számolunk fel.