Általános kérdések

 

Mit tartalmaz az alapár?

Az alapár tartalmazza: ágyneműk, konyhai felszerelések, oktatás az indulás előtti napon, teli üzemanyagtartály induláskor, látnivalók és lehetséges programok listája, hajózási térkép (digitális és papír alapú), takarítás.

Az alapár nem tartalmazza a hajóút során elfogyasztott üzemanyag árát. A fogyasztott üzemanyag a hajó visszaadásakor kerül kiszámlázásra az indulás napján megállapított díj szerint.

 

Az extra szolgáltatások is beleszámítanak a 40%-os kaucióba?
A kaució a hajóra vonatkozó biztosítás, nem vonatkozik az extrákra. Kaució: a biztosítási önrész a választott hajó esetében 2 000 EUR. (A kaució összege a bérelt hajó méretétől függ, a 10-13 méter hosszú hajók esetében 1 500 EUR, a 13 méter hosszúságot meghaladó hajók esetében pedig 2 000 EUR.) A kauciót indulás és beszállás előtt kell befizetni bankkártyával vagy átutalással. A pénznem EUR. Lehet extrákat kérni a helyszínen is, azonban ebben az esetben nem tudunk kedvezményes árat biztosítani az egyes szolgáltatások összegéből.

 

Tényleg nem kell jogosítvány a nyaralóhajó vezetéséhez? 

A nyaralóhajók bérlésére hajóvezetői engedély nélkül is van lehetőség. A hajók biztonságos irányítására egy egy alkalmas oktatás során készítjük fel a kapitányokat. A hajón található navigációs berendezés, a kikötőkben is lehet segítséget kérni a megfelelő kikötéshez, illetve egy állandó diszpécserszolgálat is a hajózók rendelkezésére áll, bármilyen felmerülő kérdés során. A hajót csak azok vezethetik, akik részt vettek az oktatáson.

 

Hogyan zajlik az oktatás?

Az oktatás kb 1-1,5 órát vesz igénybe az indulás előtti napon. A felkészítés tartalmaz egy oktató videót, illetve a gyakorlatban is megmutatjuk a hajó használatát. Vizsgázni nem kell, azonban az oktatás kötelező azoknak, akik a hajót vezetni fogják, de természetesen bárki részt vehet rajta az utasok közül is. Az oktatáson akkor is kötelező a részvétel, ha a van vízijártassági engedélye a hajó vezetőjének.

 

Hol lehet kikötni a nyaralóhajókkal? Ki lehet-e kötni bárhol a Tiszán?

Minden olyan kikötőben ki lehet kötni, amely fogad kisgéphajókat. A bérlők számára készül egy kalauz, amely az ajánlott kikötési pontokat is fogja tartalmazni.

 

Hol lehet megtankolni a hajókat?

A hajókat a Mahart Zrt. munkatársai fogják tankolni. Minden hajót teli üzemanyagtankkal bocsátunk a bérlők rendelkezésére, amely egy hétre bőségesen elég üzemanyagot tartalmaz így a kapitányoknak ezzel már nem lesz dolguk. A hajók műszaki paramétereit – így az üzemanyagtank töltöttségét is – távolról a diszpécser központból fogják a Mahart munkatársai felügyelni. Amennyiben mégis szükséges a hajó tankolása, akkor egy mobiltöltőállomással a hajóhoz legközelebbi kikötőponton fogják feltölteni a hajót.Mi történik ha lerobban a hajó vagy vészhelyzet van?

A szolgáltatás mellé 0-24 órás felügyeletet biztosítunk. Így vészhelyzetben bármikor hívható lesz a diszpécserszolgálat. Probléma esetén valamelyik báziskikötőből – Tokajból vagy Kisköréről – közúton vagy vízi úton fogjuk megközelíteni a hajókat. A szolgáltatás szoros együttműködésben lesz a vízirendészettel, így a vízirendészet egységeit is tudjuk azonnal riasztani szükséges esetben.

 

Lehet-e alkoholt fogyasztani a hajón?

Lehet alkoholt fogyasztani a hajón, de csak annak, aki nem vezet. Ha a kapitány is fogyaszt alkoholt, akkor ő már nem vezethet aznap. Ugyanolyan szabályok vonatkoznak a hajó vezetésére, mint autóvezetés esetén, itt is zéró tolerancia van. A rendőrök bármikor ellenőrizhetik ezt is a hajón.

 

Van-e légkondicionáló a hajókon?

A hajókon van fűtés, azonban légkondicionáló berendezés nincsen. Az ablakokon található sötétítőfüggönyök segítségével azonban a legnagyobb nyári forróságban is kellemes hőmérsékletet lehet biztosítani.

 

Vihetek-e kisállatot a hajóra?

Igen, természetesen kis kedvenced is veled tarthat a nyaralóhajózás során, azonban ebben az esetben plusz 40 EUR extra költséget számolunk fel.