Általános kérdések

 

Mit tartalmaz az alapár?

Az alapár tartalmazza: ágynemű, konyhai felszerelés, oktatás a hajóátvétel napján, látnivalók és lehetséges programok listája, hajózási térkép (digitális és papír alapú).

Az alapár nem tartalmazza a hajóút során elfogyasztott üzemanyag árát. A fogyasztott üzemanyag a hajó visszaadásakor kerül kiszámlázásra az indulás napján megállapított díj szerint.

 

Mit tartalmaz a kaució?

Kaució: a biztosítási önrész (A kaució összege a bérelt hajó méretétől függ, a Quattro hajó esetében 1 500 EUR, az Octo és a Sixto hajók esetében pedig 2 000 EUR.) A kauciót indulás és beszállás előtt kell letétben hagyni, bankkártyával vagy átutalással. A pénznem EUR. Lehet extrákat kérni a helyszínen is, azonban ebben az esetben nem tudunk kedvezményes árat biztosítani az egyes szolgáltatások összegéből.

 

Tényleg nem kell jogosítvány a nyaralóhajó vezetéséhez? 

A nyaralóhajók bérlésére hajóvezetői engedély nélkül is van lehetőség. A hajók biztonságos irányítására egy egy alkalmas oktatás során készítjük fel a kapitányokat. A hajón található navigációs berendezés, a kikötőkben is lehet segítséget kérni a megfelelő kikötéshez, illetve egy állandó diszpécserszolgálat is a hajózók rendelkezésére áll, bármilyen felmerülő kérdés során. A hajót csak azok vezethetik, akik részt vettek az oktatáson.

 

Hogyan zajlik az oktatás?

Az oktatás kb 1-1,5 órát vesz igénybe a hajóátvétel napján. A felkészítés tartalmaz egy oktató videót, illetve a gyakorlatban is megtanítjuk a hajó használatát. Vizsgázni nem kell, azonban az oktatás kötelező azoknak, akik a hajót vezetni fogják, de természetesen bárki részt vehet rajta az utasok közül is. Az oktatáson akkor is kötelező a részvétel, ha van érvényes belvízi hajóvezetői engedélye a hajó vezetőjének.

 

Akkor is részt kell venni az oktatáson, ha korábban már voltam ilyenen?

Az oktatási anyag és a hajózási szabályzat változásai miatt minden nyaralóhajó bérlés esetében újra részt kell venni az oktatáson.

 

Hol lehet kikötni a nyaralóhajókkal? Ki lehet-e kötni bárhol a Tiszán?

Minden olyan kikötőben ki lehet kötni, amely ekkora méretű hajót fogadni tud. A bérlők számára érdemes letölteni infografikánkat, melyen térkép is található a kikötési pontokkal.

 

Hol lehet megtankolni a hajókat?

A hajókat a Mahart Zrt. munkatársai fogják tankolni. Minden hajót teli üzemanyagtankkal bocsátunk a bérlők rendelkezésére, egy hétre bőségesen elég üzemanyaggal, így a kapitányoknak ezzel már nem lesz dolguk.Mi történik ha lerobban a hajó vagy vészhelyzet van?

A szolgáltatás mellé 0-24 órás felügyeletet biztosítunk. Így vészhelyzetben bármikor hívható lesz a diszpécserszolgálat. Probléma esetén valamelyik báziskikötőből – Tokajból vagy Kisköréről – közúton vagy vízi úton fogjuk megközelíteni a hajókat. A szolgáltatás szoros együttműködésben lesz a vízirendészettel, így a vízirendészet egységeit is tudjuk azonnal riasztani szükséges esetben.

 

Lehet-e alkoholt fogyasztani a hajón?

Lehet alkoholt fogyasztani a hajón, de csak annak, aki nem vezet. Ugyanolyan szabályok vonatkoznak a hajó vezetésére, mint autóvezetés esetén, itt is zéró tolerancia van. A vízirendészet bármikor ellenőrizhetik ezt is a hajón.

 

Van-e légkondicionáló a hajókon?

Légkondicionáló Kiskörén állomásozó hajóinkon van beszerelve, fűtés azonban az összes hajónkon megtalálható. Az ablakokon található sötétítőfüggönyök segítségével a legnagyobb nyári forróságban is kellemes hőmérsékletet lehet biztosítani.

 

Vihetek-e kisállatot a hajóra?

Igen, természetesen kis kedvenced is veled tarthat a nyaralóhajózás során, azonban ebben az esetben plusz 40 EUR extra költséget számolunk fel.