Tokaj-Tiszaújváros-Tokaj, 5 napos programajánló

Az út hossza kb. 120 fkm, 14-15 óra

  1. nap 2 fkm, 15 perc: Érkezés, oktatás és hajó átvétel. Programunk tervezésekor számoljunk azzal, hogy ezek a folyamatok akár 3-4 órát is igénybe vehetnek. A kötelező tennivalók elvégzése után indulhatunk és alig 15 perces hajózással elérkezünk a Tokaj belvárosi kikötőbe Innen rövid sétával bejuthatunk a városközpontba. Ha még nem tettük meg, akkor a főtéren található élelmiszerüzletből feltölthetjük készleteinket. Vacsora helyszínnek ajánljuk a La´Bistro éttermet vagy a Toldi fogadót. A borkedvelők keressék fel a Tokaj Hétszőlő birtok Rákóczi pincéjét, ahol megcsodálhatjuk Tokaj hegyalja legnagyobb földalatti lovagtermét is. További ajánlott partnerek: Hímesudvar pincészet, Paulay Borház vagy a Prés Wine Bar. Az esti programot zárjuk egy kis folyóparti sétával.
  2. nap 58 fkm, 7 óra: reggeli után hajózzunk le Tiszalökig. A zsilipet használva juthatunk le az alvízre. Folytassuk utunkat egészen Tiszaújvárosig. A nyaralóhajós kikötőt a csatorna alsó feléről, folyás iránnyal szemben közelítsük meg. A hosszú utazást követően jól fog esni a kései ebéd. Közvetlen a kikötő mellett található a Sziget Csárda, ahol a magyar hagyományok szerint készült ételekhez nagyszerű környezet társul.
  3. nap: Legyen ez a nap a felfrissülésé. A kikötőből taxival vagy kerékpárral juthatunk el a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőhöz. Közel 7 hektáros területen öt élményelemekben bővelkedő medence, zöld terület, játszótér, sportpályák és pavilon sor biztosítja a vendégek igényeit. Nap végén a kikötő melletti terület tökéletesen alkalmas bográcsozásra vagy grillezésre. A június végi Tisza virágzást a partról is megcsodálhatjuk.
  4. nap 58 fkm, 7 óra: forduljunk vissza a kikötőből és vegyük az irányt Tokaj felé. Zsilipelést követően késő délután fogunk megérkezni Tokajba. Álljunk meg a heggyel szemközti oldalon a Tisza Campingnél. Innen pár perc sétányira található A Halra Bor étterem. Sétáljunk át a hídon és sétáljunk fel a Finánc-dombi kilátóhoz, ahonnan meseszép látvány nyűgözi le a vendégeket. Desszertnek jól eshet egy fagylaltos kürtőskalács a Lulu fagyizóban, majd vegyünk néhány üveg finom bort minek elfogyasztásához a Tokaj hegy látványa biztosítja a hangulatot.
  5. nap 2 fkm, 15 perc: reggel érkezés a kikötőbe, hajó leadás.

 

További kikötők és program lehetőségek az útvonalon:

Rakamaz kikötő, Tisza Camping 543.5 fkm-: Tokaj belvárosával szemben gyönyörű panorámával a Tokaj hegyre, négy hajó kikötésére alkalmas. Közelben Halra bor étterem, Tutajos beach strandolásra kijelölt fövenyes parttal.

Tiszatardos kikötő, Nyaralóhajózás 524 fkm: kis ponton, egy hajó kikötésére alkalmas.

Tiszalök-alsó, Nyaralóhajózás 518 fkm: nagyponton, 2-3 hajó kikötésére alkalmas víz és áramvételezési lehetőséggel. Itt található a Tiszalöki Arborétum, valamint sportcentrum.

 

*nem végleges helyszín! A jelenleg is zajló kikötőhely fejlesztések miatt a csillaggal jelölt helyek változtatási jogát fenntartjuk!