Tokaj 5 napos program ajánló: Bodrog

Az út hossza kb. 102 fkm, 10-12 óra

  1. nap 2 fkm, 15 perc: Érkezés, oktatás és hajó átvétel. Programunk tervezésekor számoljunk azzal, hogy ezek a folyamatok akár 3-4 órát is igénybe vehetnek. A kötelező tennivalók elvégzése után indulhatunk és alig 15 perces hajózással elérkezünk a Tokaj belvárosi kikötőbe. Innen rövid sétával bejuthatunk a városközpontba. Ha még nem tettük meg, akkor a főtéren található élelmiszerüzletből feltölthetjük készleteinket. Vacsora helyszínnek ajánljuk a La´Bistro éttermet vagy a Toldi fogadót. A borkedvelők keressék fel a Tokaj Hétszőlő birtok Rákóczi pincéjét, ahol megcsodálhatjuk Tokaj hegyalja legnagyobb földalatti lovagtermét is. További ajánlott partnerek: Hímesudvar pincészet, Paulay Borház vagy a Prés Wine Bar. Az esti programot zárjuk egy kis folyóparti sétával.
  2. nap 37 fkm, 4 óra: reggeli után indulás Sárospatakra. Az út körülbelül négy órát vesz igénybe, nyaralóhajós kikötőnk a várral szemben található. Kikötés után a közelben lévő Vár vendéglőt ajánljuk ebédelni. Ezt követően látogassuk meg a Rákóczi várat és a kollégium könyvtárát. Amennyiben természetközeli élményre vágyunk, a Zöld pont turisztikai központtól bérelhető gatorral vagy kerékpárral meglátogathatjuk a Megyer hegyi tengerszemet és a közelben lévő Hercegkúti pincesorokat és kilátót. Borászatok: Götz pince vagy Naár pincészet. Nap végén vacsorázzunk egy jót a Boros Borbárban vagy a Bor és Bazsalikom étteremben.
  3. *nap 14 fkm, 2 óra: reggelit követően induljunk el felfelé a Bodrogon. A folyó legszebb részén hajózhatunk végig. A meder fölé belógó faágak igazán természetközelivé teszik a hajózás élményét. Utolsó nyaralóhajós kikötőnk a Ronyva patak torkolata előtt található. A kikötőből taxival vagy kerékpárral juthatunk el Sátoraljaújhelyre. Családosoknak fantasztikus élményt nyújthat a Zempléni kalandpark, ami mászófallal, bob pályával, kabinos kötélpályával és a bátrabbaknak a Szár-hegy és Magas-hegy között kifeszített 1036m hosszú Extrém átcsúszó pályával kedves vendégeket. A nap végén a kikötő melletti füves területen, távol a város fényeitől grill vacsorával zárhatjuk a napot.
  4. nap 43 fkm, 3.5 óra: hajózzunk el Olaszliszkáig. Borkóstolóra tökéletes helyszín a Csontos dűlő, ahol a rendkívüli borokat csodálatos látvány teszi még tökéletesebbé. Előzetes időpont egyeztetés szükséges! Délután csorogjunk le Bodrogkeresztúrig és a Dereszla Bisztró kikötőjénél megállva zárjuk a napot kulináris élményekkel.
  5. nap 6 fkm, 40 perc: reggel induljunk vissza a báziskikötőbe, ami alig 40 percnyire található.

 

További kikötők és program lehetőségek az útvonalon:

*Bodrogkisfalud kikötő, Nyaralóhajózás 9,5 fkm: egy hajó kikötésére alkalmas. Seven Hills Distillery a világ legjobb Gin-jét kínálja az ide érkezőknek. Gin és koktél kóstoló előzetes egyeztetéssel. Kisfalucska vendégház és Bisztró.

Bodrogolaszi kikötő, Nyaralóhajózás 31 fkm: kisponton, egy hajó kikötésére alkalmas. A Fedor pincészet borvacsorával várja az ide érkezőket, előzetes egyeztetés szükséges. Szentháromság Középkori templom, Lónyai kastély előzetes egyeztetéssel látogatható.

 

*nem végleges helyszín! A jelenleg is zajló kikötőhely fejlesztések miatt a csillaggal jelölt helyek változtatási jogát fenntartjuk!