Tokaj 4 napos program: Tisza

Az út hossza kb. 54 fkm, 7 óra

1 nap 2 fkm, 15 perc: Érkezés, oktatás és hajó átvétel. Programunk tervezésekor számoljunk azzal, hogy ezek a folyamatok akár 3-4 órát is igénybe vehetnek. A kötelező tennivalók elvégzése után indulhatunk és alig 15 perces hajózással elérkezünk a Tokaj belvárosi kikötőbe. Innen rövid sétával bejuthatunk a városközpontba. Ha még nem tettük meg, akkor a főtéren található élelmiszerüzletből feltölthetjük készleteinket. Vacsora helyszínnek ajánljuk a La´Bistro éttermet vagy a Toldi fogadót. A borkedvelők keressék fel a Tokaj Hétszőlő birtok Rákóczi pincéjét, ahol megcsodálhatjuk Tokaj hegyalja legnagyobb földalatti lovagtermét is. További ajánlott partnerek: Hímesudvar pincészet, Paulay Borház vagy a Prés Wine Bar. Az esti programot zárjuk egy kis folyóparti sétával.

2 nap 25 fkm, 3.5 óra: Reggeli után hajózzunk fel a Tiszán egészen Tiszabercelig. A kikötő mellett található étterem igazi ínyenc falatokkal vár minket. A hajó hátuljából június végi Tisza virágzást a partról is megcsodálhatjuk.

3 nap 20 fkm, 2 óra: Csorogjunk le Szabolcsig, majd sétáljunk egyet a településen. Tekintsük meg a szabolcsi vár maradványait és a Református látogató központot. Hajózzunk tovább Tímárig, ahol a méltán nevezetes halsütödénél enyhíthetjük éhségünket. Sziesztázzunk egyet a fedélzeten, majd élvezzük a naplementét.

4 nap 7 fkm, 1 óra: közel 40 perces hajózást követően kössünk ki a rakamazi Tisza kempingnél. Keljünk át a hídon ebédeljünk meg a Bonchidai csárdában majd sétáljunk fel a Finánc-dombi kilátóhoz, ahonnan meseszép látvány fogadja a vendégeket. Desszertnek jól eshet egy fagylaltos kürtőskalács a Lulu fagyizóban. Ha időnk engedi látogassunk el a Világörökségi Bormúzeumba, majd igyunk egy különleges kávét a közelben található Kávépörkölő Manufaktúrában. A központból induló kisvonattal fedezzük fel a város történelmi értékeit. Szálljunk le a Szerelmi pincesornál, ahol kisktermelők kínálják jobbnál-jobb boraikat. Időben induljunk vissza a báziskikötőbe, hajó leadás délután 17:00-ig.

 

További kikötők és program lehetőségek az útvonalon:

Balsa kikötő, Nyaralóhajózás 558.5 fkm: kis ponton, egy hajó kikötésére alkalmas, ideális helyszín horgászathoz. Közelben Gávavencsellő településen található a Dessewffy kastély mely ugyan nem látogatható, de leromlott állapota ellenére impozáns látványt nyújt.

*nem végleges helyszín! A jelenleg is zajló kikötőhely fejlesztések miatt a csillaggal jelölt helyek változtatási jogát fenntartjuk!