Tokaj 3 napos program, kalandozás a Bodrogon

Az út hossza kb. 74 fkm, 8-9 óra

  1. nap, 2 fkm, 15 perc: Érkezés, oktatás és hajó átvétel. Programunk tervezésekor számoljunk azzal, hogy ezek a folyamatok akár 3-4 órát is igénybe vehetnek. A kötelező tennivalók elvégzése után indulhatunk és alig 15 perces hajózással elérkezünk a Tokaj belvárosi kikötőbe. Innen rövid sétával bejuthatunk a városközpontba. Ha még nem tettük meg, akkor a főtéren található élelmiszerüzletből feltölthetjük készleteinket. Vacsora helyszínnek ajánljuk a La´Bistro éttermet vagy a Toldi fogadót. A borkedvelők keressék fel a Tokaj Hétszőlő birtok Rákóczi pincéjét, ahol megcsodálhatjuk Tokaj hegyalja legnagyobb földalatti lovagtermét is. További ajánlott partnerek: Hímesudvar pincészet, Paulay Borház vagy a Prés Wine Bar. Az esti programot zárjuk egy kis folyóparti sétával.
  2. nap, 37 fkm, 4 óra: reggeli után indulás Sárospatakra. Az út körülbelül négy órát vesz igénybe, nyaralóhajós kikötőnk a várral szemben található. Kikötés után a közelben lévő Vár vendéglőt ajánljuk ebédelni. Ezt követően látogassuk meg a Rákóczi várat és a kollégium könyvtárát. Amennyiben természetközeli élményre vágyunk, a Zöld pont turisztikai központtól bérelhető gatorral vagy kerékpárral eljuthatunk a Megyer hegyi tengerszemhez, a közelben lévő Hercegkúti pincesorokhoz, valamint kilátóhoz. Borászatok: Götz pince vagy Naár pincészet. Nap végén vacsorázzunk egy jót a Boros Borbárban vagy a Bor és Bazsalikom étteremben.
  3. nap, 35 fkm, 4 óra: reggeli után indulás vissza Tokajba. Álljunk meg ebédelni a bodrogkeresztúri Dereszla Bisztrónál (előzetes időpont foglalás szükséges). Innen már csak 40 percre van a báziskikötő. Hajó leadás vasárnap délután 17:00-ig.

 

 

További kikötők és program lehetőségek az útvonalon:

*Bodrogkisfalud kikötő, Nyaralóhajózás 9,5 fkm: egy hajó kikötésére alkalmas. Seven Hills Distillery a világ legjobb Gin-jét kínálja az ide érkezőknek. Gin és koktél kóstoló előzetes egyeztetéssel. Kisfalucska vendégház és Bisztró.

Olaszliszka kikötő, Nyaralóhajózás 20 fkm: egy-két hajó kikötésére alkalmas. Kvaszinger borászat, Samuel Tinon Winery, dűlő túra. Római Katolikus Templom kilátó tornya, Pálos kolostor romjai.

Bodrogolaszi kikötő, Nyaralóhajózás 31 fkm: kisponton, egy hajó kikötésére alkalmas. A Fedor pincészet borvacsorával várja az ide érkezőket, előzetes egyeztetés szükséges. Szentháromság Középkori templom, Lónyai kastély előzetes egyeztetéssel látogatható.

*nem végleges helyszín! A jelenleg is zajló kikötőhely fejlesztések miatt a csillaggal jelölt helyek változtatási jogát fenntartjuk!