Tokaj 3-4 napos program, Tisza és egy kis Bodrog

Az út hossza kb. 54 fkm, 7 óra

 

1 nap 2 fkm, 15 perc: Érkezés, oktatás és hajó átvétel. Programunk tervezésekor számoljunk azzal, hogy ezek a folyamatok akár 3-4 órát is igénybe vehetnek. A kötelező tennivalók elvégzése után indulhatunk és alig 15 perces hajózással elérkezünk a Tokaj belvárosi kikötőbe. Innen rövid sétával bejuthatunk a városközpontba. Ha még nem tettük meg, akkor a főtéren található élelmiszerüzletből feltölthetjük készleteinket. Vacsora helyszínnek ajánljuk a La´Bistro éttermet vagy a Toldi fogadót. A borkedvelők keressék fel a Tokaj Hétszőlő birtok Rákóczi pincéjét, ahol megcsodálhatjuk Tokaj hegyalja legnagyobb földalatti lovagtermét is. További ajánlott partnerek: Hímesudvar pincészet, Paulay Borház vagy a Prés Wine Bar. Az esti programot zárjuk egy kis folyóparti sétával.

2 nap 25 fkm, 3.5 óra: Reggeli után hajózzunk fel a Tiszán egészen Tiszabercelig. A kikötő mellett található étterem igazi ínyenc falatokkal vár minket. Délután csorogjunk le Szabolcsig. A hajó hátuljából június végi Tisza virágzást a partról is megcsodálhatjuk majd élvezzük a naplementét.

3 nap 27 fkm, 3.5 óra: reggel sétáljunk egyet Szabolcsban, tekintsük meg a szabolcsi vár maradványait és a Református látogató központot. Ebédeljünk meg Tímárban a méltán nevezetes halsütödénél majd ezt követően hajózzunk vissza a Tokaji báziskikötőbe. Hajó leadás vasárnap délután 17:00-ig.

 

További kikötők és program lehetőségek az útvonalon:

Rakamaz kikötő, Tisza Camping 543.5 fkm-: Tokaj belvárosával szemben gyönyörű panorámával a Tokaj hegyre, négy hajó kikötésére alkalmas. Közelben Halra bor étterem, Tutajos beach strandolásra kijelölt fövenyes parttal.

*Tímári zátony, horgony bója 547 fkm

Balsa kikötő, Nyaralóhajózás 558.5 fkm: kis ponton, egy hajó kikötésére alkalmas, ideális helyszín horgászathoz. Közelben Gávavencsellő településen található a Dessewffy kastély mely ugyan nem látogatható, de leromlott állapota ellenére impozáns látványt nyújt.

*nem végleges helyszín! A jelenleg is zajló kikötőhely fejlesztések miatt a csillaggal jelölt helyek változtatási jogát fenntartjuk!