Matolcsi pincészet

Hagyományos családi pincészet Tokaj borvidékről. Családjuk régóta foglalkozik a Tokaj-hegyaljai borvidéken szőlőtermesztéssel, a borkészítés viszont 1991 óta kezdett hagyománnyá válni náluk.

 

„Jelenleg 3 hektárnyi területen vannak szőlőültetvényeink a Vámosújfalu, Olaszliszka és Tolcsva határaiban elterülő Rány, Kulcsár, Kásás, Nyakvágó dűlőkben. Ezeken az ültetvényeken termő kiváló minőségű Furmint és Hárslevelű fajtákból igyekszünk minden évjáratban igényes és jó minőségű borokat készíteni.

 

Olaszliszkán található pincénkben készülnek a fahordós érlelésű boraink, melyeket a Tolcsván található Kisvendéglő nevű éttermünkben, illetve az Olaszliszkán található Matolcsi Wine Bar-ban értékesítünk.

 

Pincészetünknél a borkészítés folyamatában ötvöződik a hagyomány és a modern szellemiség, ugyanis édesapámmal közösen készítjük borainkat. Fiatal korom és friss ismereteim mellett bizalommal támaszkodhatok édesapám tapasztalatára, így egymást kiegészítve és segítve igyekszünk minél karakteresebb borokat készíteni és szélesebb termékpalettát kialakítani. Mindkettőnk célja a természetesség megőrzése és fajták egyedi stílusának megteremtése.” – Matolcsi Réka

Elérhetőségük:

Matolcsi Réka

 

ÉTLAP


https://matolcsi-pinceszet.webnode.hu/

https://www.facebook.com/matolcsibor

 

https://www.instagram.com/matolcsipinceszet