Kései Pincze

Kései Pincze, a bor- és a vendégszeretet találkozási helye.


A Kései Pincze kézműves borászat Tokaj városában a Verebes dűlőben található. A táj számos egyedülálló értékének köszönhetően egyedi, minőségi borokat készítünk természetes, kézműves eljárással. A szőlő művelése, feldolgozása és a bor készítése során a szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat. Így boraink méltóak e borvidék patinás történelméhez.

A szőlőtermesztésünk során mindig a lehető legjobb minőség elérése áll előttünk, az adott szőlőfajtákhoz képest a lehető legkésőbb kezdjük meg a szüretelést. Ennek köszönhetően csodálatos kései szüretelésű borokat sikerült készítenünk, a szép száraz, félszáraz és félédes boraink mellett.Szőlőterületeink

Szőlőink Tokajban, a Verebes dűlőben és Bodrogkeresztúrban, a Dereszla dűlőben helyezkednek el. A Verebes dűlőben található az 1992–ben, általunk telepített furmint szőlőnk; a furmintból, hárslevelűből és sárga muskotályból álló, több mint 40 éves területünk; valamint a legfiatalabb szőlőnk, a 2004–ben telepített sárga muskotály.
A Dereszla dűlőben pedig a családi örökségből származó, furmintot, hárslevelűt és sárga muskotályt tartalmazó területünk helyezkedik el. Összesen mintegy 1,5 hektáron gazdálkodunk.

A borászkodást a tulajdonos, Szabó István 1981-ben a házuk néhány négyzetméteres kis pincéjében kezdte. 27 évvel később- az út hosszú volt, tele rengeteg tervvel és áldozatos munkával-2008-ban vált valóra a régi álmom, hiszen elkészült az új pince-borház.

A Kései Pinczét közel 1,5 évig ástuk és építettük saját kezeinkkel, míg végül elnyerte mai formáját. A pincében egyszerre 40 főt tudunk vendégül látni.

Az akár több órás látogatás alatt arra törekszünk, hogy a résztvevők minél több élményt kapjanak, amelynek során többek között hallhatnak a Kései Pinczéről, a kézműves szőlészetről, a borvidékről.

A borok mellé kérésre hideg és meleg ételeket kínálunk. Ezeket előzetes egyeztetés alapján tudjuk biztosítani.

A borkóstoltatás fontos számunkra, mert azt gondoljuk, hogy ekkor van lehetőségünk közvetíteni a szőlő szeretetét, a bor becsületét és az alázatot.