Közel 25 éve a család, barátok számára készítek lekvárokat, 8 éve foglalkozom hivatásszerűen lekvár főzéssel, lekvárkészítéssel. A tokaji lekvárium 7 éve fogad vendégeket.
A klasszikus lekvár kultúra csak a lekváros kenyérig jut el, nehéz ebből kitörni, ebben is segít a több órás, több tucat lekvár kóstolása a lekváriumban.
Valamennyi lekvárban van saját termelt, vagy gyűjtött alapanyag. A fűszer- és gyógynövények saját nevelésűek, a must, a bor, vagy az aszú szintén családi termék.
Kis adagokban főzöm a lekvárokat, így őrizhető meg a gyümölcs színe és zamata.
A klasszikus gyümölcsöket igyekszem olyan ízekkel kombinálni, amelyek még jobban kiemelik az alapízt. Ahol nagyon tömény a növény íze, zamata ott pedig igyekszem letompítani addig, hogy csak a kellemes jellege domináljon. A kínálat összeállításakor arra törekszem, hogy minden korosztály és minden étel, sőt bor és pezsgő kapjon egy-egy lekvárpárosítást. De hangulatokhoz, napsütéshez és esőhöz is tudok ajánlani valami lélekmelegítőt, vagy hűsítőt.
Valamennyi saját recept, ami folyamatosan fejlődik, mindig egy-egy pici változás van benne, még akkor is, ha csak a készítő, vagy a rendszeres fogyasztó érzi meg. Hosszú kísérletek eredménye egy-egy lekvárkülönlegesség.
Pásztor Péterné Krisztina
06 20 338 6598
Tokaj, Bodrogkeresztúri út 48/B., 3910
Kérdések - válaszok
TovábbMiért szükséges a hajókaució?
Kell jogosítvány a nyaralóhajó bérléséhez?
A nyaralóhajók hajóvezetői engedély nélkül vezethetők a hajózási térképen megjelölt útvonalakon.