Hermann Emerencia Családi Pincészet

Emerencia nevét sokan emlegetik Hegyalján, hiszen az 1993-ban létrehozott pincészetében a borkészítésen kívül labormunkát is vállal mások számára. Cukor, kén, alkohol és a többi... Minden, ami egy kezdő és egy tapasztalt borász számára szükséges, ha bort szeretne készíteni. Ebben nyújt segítséget a karakán jellemmel, de még is humoros természettel rendelkező hölgy Olaszliszkán.


Sárospataki születése révén, számára mindig is a régió jelentette az otthont a tradíciókkal karöltve. Borait a természetre és saját szaktudására bízza, így a történelmi borvidék egyik hagyományőrző alakja. Spontán erjesztéssel, fahordós érleléssel készíti a kezdetektől a helyi borkülönlegességeket, köztük az aszút, fordítást és a szamorodnikat is. Mindemellett a frissebb ízeket kedvelők érdekében a száraz borok terén reduktív tételeket is előállít. Családja bátran mondható egy borász „famíliának”, hiszen mind két lánya ezt a szakmát választotta, hogy az Ő munkásságát öregbítsék majd egyszer tovább.

Látogasson el hozzájuk és kóstolja meg termékeiket akár egy borvacsora keretén belül. Szívélyes fogadtatással várják Önt és kedves családját, egy 40 főt befogadni képes kóstolópincében a településen belül.

FAJTABOROK

 

Tokaji Furmint Száraz

Tokaji Hárslevelű Száraz

Tokaji Hárslevelű Félédes

Tokaji Sárgamuskotály Száraz

Tokaji Sárgamuskotály Félédes

Tokaji Cuvée

3000 Forint / Fő

 

BORKÜLÖNLEGESSÉGEK

 

Tokaji Szamorodni Száraz

Tokaji Szamorodni Édes

Tokaji Aszú 5 puttonyos

Tokaji Aszú 6 puttonyos

Tokaji Aszúeszencia

4300 Forint / Fő

 

A HÁZ AJÁNLATA

 

Tokaji Furmint Száraz

Tokaji Sárgamuskotály Félédes

Tokaji Szamorodni Száraz

Tokaji Szamorodni Édes

Tokaji Aszú 5 puttonyos

3700 Forint / Fő

 

(A készletre való tekintettel a borsorok időnkénti változásának jogát fenntartják!)

 

BORKORCSOLYA TÁL 

Minden csomag tartalmazza a kísérő falatokból álló tálakat, amelyet sajtokkal, sonkával, kenyérrel és almával gazdagítanak vendégeik számára. Igény szerint kérhető vegetáriánus tál. 

 

BORVACSORA

Előzetes egyeztetés alapján túrós sztrapacska és marhapörkölt is kérhető káposztasalátával körítve, melynek ára 2200 Forint / Fő. 

 

ELÉRHETŐSÉGEK

Hermann Emerencia

Olaszliszka, Szent Isvtán út 25. 3933.

emerenciaselection@gmail.com

06304565764